Karavan, fot. Basia Starecka

Karavan, fot. Basia Starecka (Karavan, fot. Basia Starecka)

trend

Weekend we Wrocławiu? Podpowiadamy, gdzie najlepiej karmią w tym mieście

Na śniadanie wyrywająca ostatnie plomby sucha ciabatta ledwo maźnięta pesto, na obiad kaczka sous-vide z aptecznej kuchni, a na kolację - wegańska uczta. Wrocław jest pełen kulinarnych kontrastów. Wciąż trwa festiwal filmowy Nowe Horyzonty, więc miasto przeżywa oblężenie kinomanów. Również dla nich rozpracowujemy tym razem kulinarne horyzonty stolicy Dolnego Śląska.
Wr�� do artyku�u
Komentarze (47)
Zaloguj się
Pokaż wcześniejsze komentarze
  • mureklos

    Oceniono 29 razy 19

    Hipsterskość wrocławia staje się bardzo irytująca!
    Jeśli kogoś interesuje jedzenie a nie lans to gorąco polecam dwie opcje:
    1. Ekonomiczna - bar Tomuś na ul. Pomorskiej, niedaleko na skrzyżowaniu z Paulińską :) Pierogi z mięsem skradły moje serce! Później kilka kroków na Rydygiera do lodziarni Roma i gastro-nirwana zapewniona! :)
    2. A jeśli mamy kilka złotych więcej to polecam wg mnie jedną z najlepszych restauracji we Wrocławiu i na pewno z najmilszą obsługą, Siesta Trattoria na Ślicznej!!!
    Pysznie i miło, bez zadęcia!

  • morning.calm

    Oceniono 27 razy 23

    Karavan, Szynkarnia i wymienione kawiarnie jak najbardziej na plus. Le Chef to katastrofa i porażka. Albo nic nie ma, albo cztery krewetki na krzyż za 30zł. Pozostałe dania również słabe, przekombinowane.

    Ponieważ autorka skupia się na miejscach oryginalnych to warto dodać jeszcze Bema Cafe, Piec na Szewskiej (prawdopodobnie najlepsza pizza w mieście), Od Koochni by Aneth, Lot Kury, Marynka Piwo & Aperitivo, Droga Mleczna (szczególnie polecam!), Pod Latarniami, Hortyca, Kozacka Chatka (o wystroju tutaj nie ma co rozmawiać, ale oryginalność potraw pierwsza klasa - oryginalna kuchnia krymska i ukraińska), Vinyl Cafe, Patelnia obok Kalambura. Do tego jeszcze kilka dobrych burgerowni jak Sztrasburger, BurgerLove czy rewelacyjny foodtruck Pasibus. Jeśli o foodtruckach mowa to nie można pominąć Bratwurstów, absolutny hit!

    To mówiłem ja i mój brzuch :)

  • culebre

    Oceniono 58 razy 36

    Nie wiem, jak karmią, ale warstwa wizualna jest odrażająca. Skąd ten masowy trend na wnętrza w stylu "5 lat po apokalipsie"? Może nawet jest czysto, ale wygląda na lepiące się od brudu.

  • porque

    Oceniono 45 razy 37

    Czy to sa miejsca, ktorych nalezy unikac? Dla np. "La Chef" jest to antyreklama, ale chyba sami sie o nia prosza.

  • Gość: Zizi

    Oceniono 92 razy 54

    Ten opis lokali bardzo mnie zniechęcił do jedzenia w nich, artykuł powinien sie nazywać "koszmary wrocławskiej gastronomii".

  • Gość: GMK

    Oceniono 93 razy 71

    Z czego jest ser, który kosztuje 150 zł za 1 kg? I to nie jeden wyjątkowy, ale wszystkie mają takie kosmiczne ceny. Dziękuję, możecie doić swoje kozy, nie mnie.

  • Agata Kowalska

    Oceniono 98 razy 78

    Faktycznie bardzo subiektywny wybór knajp... Kawa, kawa, kawa... Trochę czegoś na ząb... hipsterskię ą i ę... Bo dlaczego niby starsze panie z targu mają być gorszą klientelą w Cafe Targowa? Wystrój? A poszli z nim won. Ma być smacznie, zdrowo i w dobrej cenie. A tym którzy chcą spróbować czegoś wyjątkowego polecam bary mleczne - jest ich co raz mniej, nie w każdym mieście da się takie znaleźć, ale Wrocław może się poszczycić kilkoma.

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX